TwoMoons

Adik Saloma

Hi stalker. I'm Intan Scha Nana bananananana. HEHE :p The owner of this blog. Now 2017, my age 21 years old and stay at Batu 9, Cheras. Btw thanks for preview ok honey ;)

Story Minah Pendek Link
My Lovely Girlfriend

 

Credits

Owner: Intan Scha Nana
Editor: Yuzs Aleya
Others:   
Subhanallah. Alhamdulillah ^.^
(: Will You Marry Me :)


Assalamualaikum , Heyyo ;) heheh bahasa Korea haa keluarnyaa ;) Sejak bila plak pandai cakap korea pun taktau lah. HAHAHA , Btw ade bende ni nak cerite,heheheh excited plak kite ni nak kongsi ceritekan. ;) By the way ni cerite betul ni, serius rasa mimpi kite akan jadi kenyataan and happy rasa nak melompat pun ade ni. Hihihi, Haritu 28.05.2017 (Puasa Ke 2), kita ade dedate dengan Ehem-Ehem ;D Dah 3minggu tak jumpa, gila tak rindu dekat orang yang kita sayangkan. Tipu sangat kalau kita cakap takde perasaan rindu tu kankan. Mulut boleh tipu, tapi hati takleh tau tau , HAHAHA :p Kita dedate lepas berbuka, (KantoiLahTakGTerawih) hihih, g tengok wayang cerita Pirates Of The Caribbean. Kitorang kalau keluar dedate mesti tengok wayang, masuk ni dah 6 7 kali dedate tengok wayang. Hihihi bantai je cerite ape pun kan asalkan Watching and Dedate ^.^ Kihkihkih, Selalunya lepas habis wayang comfirm dia terus hantar kita balik, kalini lain sikit(1stTimeTau), dia ajak p makan. Pusing punya pusing cari kedai makan, takde idea nak makan katne. Dia nak hantar balik terus tapi kita taknak, Gila kau jumpa kejap je lepas 3minggu tak jumpa. HAHAH , Memang taklah kankan, so nak taknak g makan jugak .HAHAH Lepak MCD area rumah je. Sambil makan borak-borak lah, rasa happy sangat-sangat. Sebab selalunya dedate tengok wayang balikkan , sembang pun macamtu2 je. Balik baru sembang dalam hp :p HAHAHA. Tak boleh blaa time kat Mcd dia paksa makan sampai habis, kalau tak dia suh balik jalan kaki and dia tinggal je kat situ. Hihihi, Acah je, nak sweet-sweet lah tu :* kihkih, Sembang-sembang macam biasa, dia ngadu yang dia balik kg, Paklong dia dok tanya dia je 'capital H(NamaSecret) yang haritu makwe kau kan?' Si capital H, cakap malas layan ,nak tidur lah apalah. Hahaha, Lepastu mai Paklang and Maklang lak, cakap pasal sayaa jugak. Malu lak dengar. Capital H siap cakap 'Beruntung Saya Dapat Awaa' . Hihihi, Puji2 lah tu kankan ^,^  Lepastu dia boleh buka topik KAHWIN  Dia tanya dah bagitau mak belum?? Kalau mak okay dia terus nak mai rumah hantar rombongan, Ayah dah tahu , so senang je nak serbu. Hihihi. Ya Allah, serius malu, tapi layan and terima jelahkan . FUTURE tu :> Lepastu dia cakap kalau kahwin nanti dduk rumah sendirilah, dia tak kisah saya macamane pun, asalkan pandai mengemas, cuci kain. Ya Allah , tu memang kerja saya hari2 kat rumah. Serius rasa malu and happy sangat2 sebab nampak yang dia serius dalam hubungan ni. Ya Allah, bersyukur sangat-sangat dapat hubungan ni sekarang, sebelum ni asyik merana dan sedih sebab hati perasaan ni asyik dipermainkan je, Now happy sebab ade yang serius dalam relay.  Berbunga-bunga habis hati bila jadi macam ni. Hihihi. Semoga dipermudahkan perancangan kami and happy selalulah kan ,rasa macam nak perasaan macamni berkekalan je . Taknak ade perasaan sedih . Tapi tak boleh lak kan, sebab dalam kehidupan mesti ade suka, duga, sedih gembira :> Baru KEHIDUPAN namanya kankan ;) Haaa lupe lak , dia ade cakap "Raya Pertama Nanti Awaa Ikut Saya Balik Kampung Tau" .Hihih, Memang nak ikut, tapi petang boleh lah rasanya , sebab pagi raya nak raya dengan mak , family and ziarah kubur arwah abah. Boleh bagitau sekali pasal perancangan kami ni ^.^ Walaupun abah dah takde , cakap depan kubur dia takde masalahkan :) Bukan bende tak elok pun kita nak buat <: Klah macam dah melarat sangat kita menaip ni , hahaha terlalu happy sangat macamni lah jadinya. Tu yang tak habis2 menaip dari tadi tu. HAHA. Dah dah, jom kita endding cerita ni yaa. Sat doa sikit :>  Ya Allah! Ya Tuhanku! Tiada Kemudahan Kecuali Yang Engkau Jadikannya Mudah. Engkau Yang Menjadikan Kesusahan Itu Mudah Apabila Engkau Menghendakinya. Ya Allah, Jadikanlah Dia (Muhammad Hafiz) Dikasihi Pada Hati-Hati Mereka Yang Beriman Dan Gembirakanlah Dia (Muhammad Hafiz) Dengan Kekayaan Sehingga Seratus Dua Puluh Kebaikan. ALLAH Adalah Sebaik-baik Pemelihara Dan Dia Amat Mengasihi Daripada Segala-gala. AMIN AMIN AMIN YA RABBAL ALAMIN. 




💞Y Y


Older Post